GİRESUN / DERELİ - Yıldız İlkokulu

Okul Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Yıldız (Çivriz) Köyünde ilkokul ilk kez eski bir köy evinde  1951 yılında açılmıştır.İki yıl Eğitim-Öğretim yapılan bu okulda beş sınıf bir arada eğitim verilmiştir.İlk resmi okul binası bugün mevcut binanın bulunduğu yerde iki derslik olarak yapılmış,1953-1974 yılları arasında hizmet vermiştir.Bu okulun yıpranması sonucunda okul arazisinde iki derslikli bir okul daha yapılmışır.Aynı yıl Mevcut okulun bulunduğu araziye bir öğretmen lojmanı yapılmıştır.İki derslikli okulun 9 yıl kullanımından sonra ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle okulun üzerine 1984 yılında bir kat yapılmıştır.2006 yılında devlet vatandaş işbirliğiyle bugünkü mevcut okulun inşaatına başlanmış ve 2009 yılında kaba inşaatı bitirilmiştir.2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır.1998 yılına kadar ilkokul olarak 5 yıllık eğitim veren okulumuz 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılını 8 yıllık ilköğretim okulu olarak sürdürmüş 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılından itibaren tekrar 5 yıllık ilkokul olarak varlığını sürdürmüş 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 8 yıllık ilköğretim okulu olarak yeni binasında eğitim-öğretime başlamıştır.2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yapılan değişiklikler doğrultusunda okulumuz Yıldız İlkokulu ve Yıldız Ortaokulu olarak dönüştürülmüş olup 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılından başlayarak kademeli olarak Ortaokulumuz İmam Hatip Ortaokuluna dönüşmüştür. ilkokul ve İmam hatip ortaokulu aynı bina içerisinde eğitim-öğretime devam etmektedir.Okulumuz taşıma merkezi olup Yeşilkaya,Yıldız,Çal,Yeşiltepe köylerinden taşınan öğrencilerle eğitim-öğretime devam etmektedir.Okul binası 4 Kat olarak yapılmış,elektrik,içme  suyu vardır.Okul binası kaloriferlidir.Okulumuzda 8 derslik,  2 idare odası,1 öğretmenler odası,Kantin,Kütüphane, Jenaratör Odası,Kazan Dairesi,Çok Amaçlı Salon (Yemekhane) vardır.Okulumuz yaklaşık olarak Dereli ilçe merkezine 4 km Giresun İl Merkezine 36 km mesafededir.Okulumuz öğretmenleri Giresun Merkezden gidiş geliş yapabilmektedirler.

Yayın: 25.09.2020 - Güncelleme: 25.09.2020 07:01 - Görüntülenme: 234